Hoe en wat met Cactus olie?


Cactus olie is afkomstig van de vrucht van de Opuntia Ficus Indica Cactus, een wonderlijke plant uit de cactusfamilie met het vermogen te overleven tijdens lange perioden van droogte, met gezonde vruchten ook wel ‘prickly pear’ genoemd. Een cactusvijg bevat veel kleine zwarte zaadjes waaruit de cactus(vijg)olie gewonnen wordt. Cactus olie is een van de kostbaardere schoonheidsoliën ter wereld omdat de productie erg arbeidsintensief en tijdrovend is, de zaden worden gescheiden van de pulp en gedroogd voor ze koud geperst worden. Elk zaadje bevat 5% olie, voor 1 liter zijn 1 miljoen gedroogde zaden van ca 1000 kilo cactusvruchten nodig. De olie wordt al generaties door Berber vrouwen gebruikt om de huid in goede conditie te houden in de droge en hete woestijn.

Cactus olie wordt snel opgenomen door de huid, laat geen vette sporen na en is ook geschikt als oogserum waarbij door regelmatig gebruik de donkere randen onder de ogen vervagen.
Cactus olie heeft een ongekend hoog percentage Delta tocoferol of Vitamine E, een natuurlijke anti-oxidant die weerstand opbouwt tegen vrije radicalen en zo vroegtijdige huidveroudering voorkomt.
Cactus olie vormt een natuurlijke barrière voor de belangrijkste cellen van het immuunsysteem en kan zo de rijpere huid verjongen en
haar vitaliteit terugbrengen, een natuurlijk anti-aging product.
Cactus olie heeft een licht liftend effect op de huid, door regelmaat gebruik wordt de huid elastisch, glad en stevig. Cactus olie zorgt voor een goede doorbloeding, maakt de huid frisser en tint egaler. Een elixir voor de huid dat ook zorgt dat rimpels minder diep worden en fijne lijntjes vervagen.

Cactus olie wordt ook aanbevolen voor verzorging van de buste en om deze te verstevigen.

Cactus olie is een uitstekend remedie voor acne, littekens en andere vlekken op de huid, het voelt niet vet aan en een paar druppels zijn al voldoende voor het gezicht en hals. Cactus olie kan worden gebruikt als dag en nacht product, is zeer zuinig in gebruik. Het bevat een extract van proteïnen die huidstress bestrijden, de levensvatbaarheid van de huidcel in stand houdt en een natuurlijke barrière en bescherming vormt voor de huid.

De combinatie Cactus olie met Argan olie is erg effectief omdat ze het natuurlijke Q10 co-enzym intact houdt en stimuleerd. Q10 is een van de natuurlijke stoffen die rimpelvorming tegengaat of vertraagt en wordt door de cellen natuurlijk geproduceerd.

Cactus olie bevat extreem veel Delta tocoferol (>1000mg/100ml) en Argan olie zeer veel Gamma tocoferol (>600 mg/100ml) en deze dringen door tot in het celmembraan van de huid.

In sommige crèmes wordt synthetische Q10 toegevoegd maar het is niet bewezen dat deze in de celmembranen kunnen doordringen.

Cactus olie bevat nog veel meer vitamine E dan Argan olie (1000mg per kg tegen ruim 600mg per kg), vitamine E helpt ontstekingen te voorkomen en/of af te remmen, hierdoor heeft Cactus olie een helende werking op eczeem.

Veel mensen ervaren een directe verlichting van jeuk en pijn en de roodheid van met name psoriasis en acne vermindert zodat de plekken en ontstekingen minder opvallen.

 

cactus-vrucht-opuntia-ficus-cactus

Vruchten van de Opuntia Ficus Indica Cactus